info@velgenexpert.nl | Telefoon: 020-6143991 | Whatsapp: 06 4444 19 19 Adres: Helicopterstraat 6 1059 CG Amsterdam
3D Balanceren Hunter 9700 2017-10-31T21:06:31+00:00

Hunter Roadforce meting ( SUPER BALANCEREN )

Hunter GSP 9700 Roadforce ® , is op dit moment de meest geavanceerdste Balanceer machine ter wereld , of beter gezegd vibratie diagnose apparaat, we hebben deze machine sinds Juni 2013 in ons werkplaats staan.

   

De Hunter GSP 9700 Roadforce ® is een unieke balanceermachine ( Vibratie diagnose machine )  met wereldwijde patent die dmv een aandrukrol op de band ( roadforce ) met 680 KG gewicht tijdens het balanceren de afwijking in de band / velg controleert en / of advies geeft of afkeurt,  tevens geeft het apparaat advies over de positie van de plaatsing van de band , of het juist is geplaatst , of in welke positie de band verdraaid moet gaan worden voor minimale rolweerstand en balans gewichten.

De hunter heeft ook een Straighttrak ® meting , die aangeeft of de band naar links of naar rechts trekt en vertelt ons ook waar deze wiel geplaatst moet worden op de auto , dus LV ( links voor ) , of RV , LA, of RA voor optimaal rechtuit rijden,  hierdoor zal uw auto perfect rechtuit rijden en zal niet meer naar links of rechts trekken.

De opspanning van een velg op de Hunter balanceermachine gebeurt met een 4 of 5 punts taatsflens hierdoor centreert en klemt de velg vanaf de boutgaten op de balanceer as ( Steek van een velg ) , zoals de velg ook op uw auto is opgespannen, de opspanning is hierdoor optimaal en zuiver gecentreerd, waardoor balanceren op de gram nauwkeurig wordt gedaan.

Een superstrakke en betere rij ervaring met dezelfde velgen en banden , u rijdt na het balanceren met de Hunter GSP 9700 over een vliegend tapijt.

Veel auto`s hebben last van trillingen in het stuur of trillingen bij een bepaalde snelheid , ook al zijn de velgen recht en banden als nieuw. Er komen helaas veel afwijkingen voor in nieuwe banden , die met normaal balanceren niet worden opgemerkt. De Hunter Roadforce meting zorgt ervoor dat we deze fout kunnen opsporen in de band of de velg en deze hierna eventueel kunnen corrigeren / oplossen.

Indien na een Roadforcemeting blijkt dat een band niet binnen limiet komt kwa afwijking , kunnen we voor u een Officieel rapport uitdraaien per band ,waarna u deze zou kunnen claimen bij uw bandendealer voor een andere nieuwe band. Bandendealer zal meestal de band retourneren naar de fabrikant met afwijkingsrapportage , en zal voor een nieuwe band zorgen mits deze recent zijn aangekocht.

Balanceren of diagnose op  de Hunter Roadforce balanceermachine kan meestal tijdens een afspraak  binnen 1 uurtje gedaan worden , bel of mail hiervoor.

Prijzen voor het balanceren op de Hunter gsp9700 Roadforce vind u op prijslijst pagina.

             

  

Beste vakmensen, Vandaag bij jullie een bezoek gebracht omdat ik problemen had met trillingen tijdens het rijden. In eerste instantie dacht ik dat mijn velgen krom waren maar door jullie expertise bleek dit niet het geval te zijn wat mij veel geld bespaard heeft. Door jullie vakkennis en juiste gereedschap is de auto geheel trilling vrij. Het is alsof ik op een biljart laken rijd. In één woord super werk geleverd en een eerlijk advies. Ik raad een ieder aan om een bezoek bij jullie te brengen om dit soort problemen vakkundig op te lossen. Met vriendelijke groet, Karel Willemsen, een zeer tevreden klant.

Karel Willemsen

Al geruime tijd last van een schuddende en trillende auto en na diverse reparaties zoals draagarmen en ophangrubbers vervangen, uitlijnen en balanceren was het een stuk beter maar niet perfect. En er is niks irritanter dan een schuddende trillende auto op de snelweg. Mijn vermoeden was een kromme velg. Dat wilde ik laten repareren.
Ik kon terecht bij Velgen Expert. Daar zijn de velgen stuk voor stuk op de Hunter 9700 geweest wat uitwees dat er geen slag te vinden was.

De banden zaten echter niet perfect op de velg en moest er hier en daar opnieuw gebalanceerd worden.
Ook is er per band gecheckt wat de profieldiepte was , de rolweerstand, optimalisatie in hoogteslag en welke velg het beste op welke plek op de auto gemonteerd kon worden. Ik heb over alles duidelijke uitleg gekregen.
Na alle aanpassingen op aanwijzing van de Hunter 9700 de wielen weer gemonteerd en de snelweg op !
Echt een wereld van verschil. Geen geschud, gehobbel of getril meer maar gewoon een auto die superstrak over de weg glijdt.
Een echte aanrader dus.

Veel dank heren van Velgen Expert!!
Met vriendelijke groet, Frank

Frank
Heb je een vraag? Chat met onze klantenservice