Velgen Reparatie / Richten

Velgen laten repareren en richten

Velgen laten richten : Kies voor Soepele Ritten!

Heeft uw auto last van trillingen? Een verbogen velg is vaak de boosdoener en kan met succes worden gericht met de nieuwste technieken en apparatuur, ondersteund door onze expertise.

Wij richten vrijwel alle soorten aluminium of stalen velgen, zelfs tot en met 30 inch, met een indrukwekkende nauwkeurigheid van 0,3 mm tolerantie. Bij ons is het richten van velgen meestal klaar op dezelfde dag of de volgende werkdag. Op afspraak kunt u zelfs wachten terwijl wij uw velg(en) richten.

Voor en na richten van de velg

Waarom kiezen voor ons:

 • Schriftelijke diagnose: Op aanvraag verstrekken wij een gedetailleerd rapport van de afwijkingen van de velg(en) voor en na het richten in millimeters. Onze tolerantie na het richten ligt gemiddeld onder de 0,3 mm.
 • TIG Lassen: In zeldzame gevallen, wanneer er tijdens het richten een haarscheur ontstaat, of als deze al aanwezig is, bieden wij een veilige oplossing met TIG Lassen. Na het lassen draaien we de TIG las op een draaibank af voor optimale precisie.

Velg tig lassen          velgen expert tolerantie

 • Bandenbewerking: Na het richten hoeft de band meestal niet te worden vervangen, behalve als u te lang hebt doorgereden met een kromme velg. In dat geval kan de band de vorm van de velg aannemen, wat leidt tot onjuiste slijtage en trillingen. Wij monteren schadevrij uw banden met behulp van onze speciale bandenrobot, inclusief Runflat banden.
 • Balancering: Alle velgen afgeleverd met banden worden na het richten indien gewenst nauwkeurig gebalanceerd met behulp van onze speciale apparatuur.

Waarom zijn kromme velgen slecht voor uw auto?

 • Hoge belasting voor uw auto.
 • Nadelig effect op de ophanging en schokdempers.
 • Negatieve invloed op de wiellagers.
 • Onevenredige slijtage van uw banden.

Kenmerken van kromme velgen zijn:

 • Trillingen in het stuur (voorvelgen).
 • Trillingen in uw stoel (achtervelgen).
 • Algemene trillingen of hobbels bij een bepaalde snelheid.

Zelf controle uitvoeren:

Gebruik een krik om elk wiel omhoog te tillen, zet de handrem los of zet de auto in neutraal. Draai het wiel snel rond en controleer aan de binnenkant (of soms buitenkant) van de velg of deze recht is. Een vervorming tijdens het draaien duidt op een verbogen velg.

Belangrijke Mededeling: We bieden helaas geen Garantie op het TIG Lassen van Velgen

Na het TIG Lassen kunnen wij geen garantie bieden op velgen vanwege mogelijke blijvende zwakke plekken. Velgcomplexiteit en externe factoren zoals rijomstandigheden spelen hierbij een rol. Wij streven naar kwaliteit maar delen eerlijk mogelijke beperkingen en risico’s van de reparatie. Voor vragen zijn wij beschikbaar.

Heeft u vragen of opmerkingen over het richten van velgen? Mail ons via het contactformulier op de website of bel ons. Wij staan graag voor u klaar!

Prijzen voor het richten  / lassen van velgen staan op de prijlijst pagina op de website .

Heb je een vraag? Chat met onze klantenservice