Velgen Reparatie / Richten

Velgen laten repareren en richten

Laat uw velg(en) richten indien uw auto blijft trillen , Een verbogen velg is in de meeste gevallen te richten met een zeer goed resultaat.

Met de nieuwste technieken en apparatuur,  in combinatie met onze expertise krijgen wij uw velg (en) meestal weer kaarsrecht.

Dit zogeheten richten gebeurt vrij nauwkeurigheid met een tolerantie van 0,3 mm. We kunnen in principe alle soorten aluminium ( of stalen)  velgen richten tot en met 30 inch.

Het richten van (een)  velg(en) is bij ons meestal dezelfde dag klaar,  of de volgende werkdag, u kunt meestal (op afspraak) zelfs wachten voor het richten.

Voor en na richten van de velg

Uniek ! : een schriftelijke diagnose van de afwijkingen van de velg(en) kan op aanvraag worden uitgeprint met afwijkingen van de velg(en) van voor en na het richten in mm`s.  De tolerantie na het richten is bij ons gemiddeld onder de 0.3 mm  ( oftewel 3 tiende van 1 mm )

Zo bent u verzekerd , dat uw velg(en) weer kaarsrecht en binnen de toelaatbare toleranties is en geen afwijkingen meer vertoont.

afbeelding 2

Er is een kleine kans dat er bij het richten van een velg een haarscheur vormt in de rand , geen paniek ! we kunnen de velg meestal nog veilig TIG Lassen. We draaien na het lassen de Tig las op een draaibank af . (we slijpen de las dus niet weg met een slijptol wat onnauwkeurig is )

Velg lassenVelg reparatie

Na het richten van een velg hoeft de band meestal niet vervangen te worden, tenminste als u niet te lang heeft doorgereden met die kromme velg.

Heeft u wel te lang doorgereden met een kromme of verbogen velg (+/- 5000 km)? in dat geval dan neemt meestal de band de vorm van de velg aan , en slijt verkeerd af waardoor u alsnog een trilling kunt voelen na het richten , oplossing is dan een nieuwe band te laten monteren.

In combinatie met onze Speciale bandenrobot (de)monteren wij uw banden schadevrij op uw velgen, ook Runflat banden.

Alle velgen die worden afgeleverd met banden worden door ons na het richten indien gewenst nauwkeurig gebalanceerd.

Kromme of verbogen velg(en) zijn zeer slecht voor iedere auto, en kennen vele nadelen zoals:

• Uw auto heeft een hoge belasting.
• Zeer slecht voor de ophanging van de auto, op korte termijn gaan schokdempers stuk.
• Zeer slecht voor je wiellagers.
• Uw banden slijten onevenredig af.

Kenmerken voor kromme velgen zijn :

• Trillingen in het stuur (voorvelg(en))
• Trillingen in uw stoel (achtervelg(en))
• Uw gehele auto trilt  of  hobbelt bij een bepaalde snelheid.

Hoe weet u of uw velgen krom zijn, controleer zelf :

krik èèn voor èèn uw wielen omhoog en zet de handrem los of zet uw auto in neutraal, draai nu het wiel snel rond en kijk meestal aan de binnenkant (soms buitenkant) van de velg of de velg rond is, dit is makkelijk zelf te zien als u het rond draait dan moet u de velg rand (hiel) aan de binnenkant volgen als die in één lijn vlak rond loopt is uw velg recht, ziet uw een vervorming tijdens het draaien dan is uw velg verbogen of krom.

Zijn er vragen of opmerking met betrekking tot het richten, dan kunt u ons altijd mailen via het contactformulier op de website bij kopje contact of anders bellen, we zijn u uiteraard graag van dienst.

Heb je een vraag? Chat met onze klantenservice