3D Balanceren Hunter 9700

Hunter Roadforce meting ( SUPER BALANCEREN )

Hunter GSP 9700 Roadforce ® , is op dit moment de meest geavanceerdste Balanceer machine ter wereld , of beter gezegd vibratie diagnose apparaat, we hebben deze machine sinds Juni 2013 in ons werkplaats staan.

Hunter GSP 9700 roadforce

De Hunter GSP 9700 Roadforce ® is een unieke balanceermachine ( Vibratie diagnose machine )  met wereldwijde patent die dmv een aandrukrol op de band ( roadforce ) met 680 KG gewicht tijdens het balanceren de afwijking in de band / velg controleert en / of advies geeft of afkeurt,  tevens geeft het apparaat advies over de positie van de plaatsing van de band , of het juist is geplaatst , of in welke positie de band verdraaid moet gaan worden voor minimale rolweerstand en balans gewichten.

De hunter heeft ook een Straighttrak ® meting , die aangeeft of de band naar links of naar rechts trekt en vertelt ons ook waar deze wiel geplaatst moet worden op de auto , dus LV ( links voor ) , of RV , LA, of RA voor optimaal rechtuit rijden,  hierdoor zal uw auto perfect rechtuit rijden en zal niet meer naar links of rechts trekken.

De opspanning van een velg op de Hunter balanceermachine gebeurt met een 4 of 5 punts taatsflens hierdoor centreert en klemt de velg vanaf de boutgaten op de balanceer as ( Steek van een velg ) , zoals de velg ook op uw auto is opgespannen, de opspanning is hierdoor optimaal en zuiver gecentreerd, waardoor balanceren op de gram nauwkeurig wordt gedaan.

Een superstrakke en betere rij ervaring met dezelfde velgen en banden , u rijdt na het balanceren met de Hunter GSP 9700 over een vliegend tapijt.

Veel auto`s hebben last van trillingen in het stuur of trillingen bij een bepaalde snelheid , ook al zijn de velgen recht en banden als nieuw. Er komen helaas veel afwijkingen voor in nieuwe banden , die met normaal balanceren niet worden opgemerkt. De Hunter Roadforce meting zorgt ervoor dat we deze fout kunnen opsporen in de band of de velg en deze hierna eventueel kunnen corrigeren / oplossen.

Indien na een Roadforcemeting blijkt dat een band niet binnen limiet komt kwa afwijking , kunnen we voor u een Officieel rapport uitdraaien per band ,waarna u deze zou kunnen claimen bij uw bandendealer voor een andere nieuwe band. Bandendealer zal meestal de band retourneren naar de fabrikant met afwijkingsrapportage , en zal voor een nieuwe band zorgen mits deze recent zijn aangekocht.

Balanceren of diagnose op  de Hunter Roadforce balanceermachine kan meestal tijdens een afspraak  binnen 1 uurtje gedaan worden , bel of mail hiervoor.

Prijzen voor het balanceren op de Hunter gsp9700 Roadforce vind u op prijslijst pagina.

Heb je een vraag? Chat met onze klantenservice