info@velgenexpert.nl | Telefoon: 020-6143991 | Whatsapp: ********** Adres: Helicopterstraat 6 1059 CG Amsterdam
Velgen Reparatie / Richten 2017-09-11T17:52:41+00:00

Velgen laten repareren en richten?

Een kromme of verbogen velg is in de meeste gevallen te richten met een zeer goed resultaat.
Met de nieuwste technieken en apparatuur,  in combinatie met onze expertise krijgen wij uw velg (en) meestal weer kaarsrecht.

Dit zogeheten richten gebeurt vrij nauwkeurigheid met een tolerantie van 0,3 mm. We kunnen in principe alle soorten aluminium ( en stalen)  velgen richten tot en met 30 inch.

Het richten van (een)  velg(en) is bij ons meestal dezelfde dag klaar,  of de volgende werkdag, u kunt meestal (op afspraak) zelfs wachten voor het richten.

Uniek !!! : Bij ons krijgt u als u wilt een voor en na diagnose schriftelijk , uitgeprint met de afwijkingen voor en na het richten van de velg,  hoogteslag , en zijslag van de binnen en buitenzijde. ( GRATIS KOSTELOOS )

de tolerantie na het richten is altijd  gemiddeld onder de 0.3 mm  ( oftewel 3 tiende van 1 mm )

Zo bent u verzekerd , dat u uw velg weer recht en binnen de toleranties af fabriek retour krijgt en geen afwijkingen meer vertoont.

 

Er is altijd een kleine kans dat een velg tijdens het richten kan scheuren, geen paniek ! we kunnen uw velgen meestal nog veilig TIG Lassen.
Wij draaien na het lassen de Tig las op de draaibank weg , (meeste bedrijven slijpen de las weg met een slijptol wat onnauwkeurig is .

      

Na het richten hoeven de banden meestal niet vervangen te worden van een velg, tenminste als u niet te lang heeft doorgereden met een kromme velg.

Heeft u wel te lang doorgereden met een kromme of verbogen velg ? in dat geval dan neemt meestal de band de vorm van de velg aan , en slijt verkeerd af waardoor u alsnog een trilling kunt voelen na het richten , oplossing is dan een nieuwe band te laten monteren.

In combinatie met onze Speciale bandenrobot (de)monteren wij uw banden schadevrij op uw velgen, ook Runflat is bij ons geen probleem, iets waar de meeste garage bedrijven niet erg voorzichtig mee zijn.

Alle velgen die worden afgeleverd met banden worden door ons na het richten indien gewenst nauwkeurig gebalanceerd.

Kromme of verbogen velg(en) zijn zeer slecht voor iedere auto, en kennen vele nadelen zoals:

• Uw auto heeft een hoge belasting.
• Zeer slecht voor de ophanging van de auto, op korte termijn gaan schokdempers stuk.
• Zeer slecht voor je wiellagers.
• Uw banden slijten verkeerd af (kartelvorming)

Kenmerken voor kromme velgen zijn :

• Trillingen in het stuur (voorvelg(en))
• Trillingen in uw stoel (achtervelg(en))
• Uw gehele auto trilt  of  hobbelt bji een bepaalde snelheid.

Hoe weet u of uw velgen krom zijn, en u wilt zelf even controleren?

Oplossing, krik èèn voor èèn uw wielen omhoog en zet de handrem los of zet uw auto in neutraal, draai nu het wiel snel rond en kijk meestal aan de binnenkant (soms buitenkant) van de velg of de velg rond is, dit is makkelijk zelf te zien als u het rond draait dan moet u de velg rand (hiel) aan de binnenkant volgen als die in één lijn vlak rond loopt is uw velg recht, ziet uw een vervorming tijdens het draaien dan is uw velg verbogen of krom.

Zijn er vragen of opmerking met betrekking tot het richten, dan kunt u ons altijd mailen via het contactformulier op de website bij kopje contact of anders bellen, we zijn u uiteraard graag van dienst.

Deze werkzaamheden verrichten wij voor particulieren maar ook voor verzekeringsmaatschappijen, bandenspecialisten, autobedrijven en -dealers, informeer naar onze tarieven voor autobedrijven.

Nieuw ! : Wilt u uw velgen laten herstellen, behandelen ? maar kunt u uw auto niet missen? we hebben leenauto`s of leen velgensets beschikbaar,  u kunt dan uw auto of velgen achterlaten of evt.een leenauto tegen geringe vergoeding meenemen.