info@velgenexpert.nl | Telefoon: 020-6143991 | Whatsapp: 06 4444 19 19 Adres: Helicopterstraat 6 1059 CG Amsterdam
Stralen / poedercoaten 2017-11-01T21:16:12+00:00

Poedercoaten van velgen

Poedercoaten van velgen:

    

Wat is poedercoaten precies?

Velgen Poedercoaten, ook wel poederlakken of poederverfen, is een industrieel elektrostatisch proces waarbij door middel van perslucht, negatief geladen poederdeeltjes op een positief geladen werkstuk wordt verstoven, hierdoor plakt het poeder aan het werkstuk, waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt op 180 graden, door de hitte smelt het poeder tot een coating film, waardoor de coating als het afkoelt zeer hard, krasvast , stootvast en erg duurzaam is.

Poedercoaten van velgen is erg populair,  en is momenteel de sterkste vorm van coating (lak) voor velgen. Poedercoaten geeft een zeer duurzame bescherming tegen corrosie, en uitstekende bestendigheid tegen extreme weersinvloeden, ideaal voor uw wintervelgen u rijdt probleemloos vele winters door, zonder dat de lakstand er op achteruitgaat.

Het poedercoaten voorheen gaf bijna geen gladde eindresultaat, je zag dan ook meestal een grove sinaasappeleffect in de lak (lichte ribbelig structuur in de lak) geen mooi effect dus.

Door het gebruik van een speciale procede en de nieuwste techniek is dit sinaasappel effect nagenoeg niet meer zichtbaar, hierdoor ziet de Coating er egaler en strakker uit net als bij gespoten velgen.

Waarom velgen poedercoaten bij ons?  we vertellen u precies waarom :

Het poedercoaten van aluminium velgen, vereist een speciale en nauwkeurige behandeling. Het aluminium materiaal waaruit velgen bestaan ,  is een mix van een  speciale legering van aluminium, silicium , magnesium etc. De velgen hebben door deze toevoegingen van de genoemde materialen een extra sterkte in zich waardoor deze draagkracht, stijfheid, en voldoende verend vermogende hebben.  Velgen van Aluminium mogen nooit heter mogen worden dan een temperatuur van 200 graden Celcius.

Vele bedrijven ontlakken onderdelen waaronder ook velgen op een relatief goedkopere manier namelijk :  thermisch ontlakken  ( Verf verbrandt en wordt poeder dmv Pyrolyse ) waardoor de velgen hun sterkte verliezen en hierdoor erg week / zacht  worden , de temperatuur bij termisch ontlakken loopt op tot 450 graden Celsius. Dit is desastreus voor uw velgen , deze worden zo zacht als puur aluminium , verbuigen zeer snel of gaan direct krom,  en geven trillingen omdat ze niet de stijfheid en kracht hebben waarvoor deze ontworpen zijn, deze velgen kunt u hierna weggooien omdat er nooit goed op gereden kan gaan worden.

Bij ons bent u verzekerd dat er verantwoord met uw velgen wordt omgegaan, kwaliteit is verzekerd , en door gebruik van de juiste stappenplan van processen heeft het poedercoaten absoluut geen nadelige effect , voor en na de behandeling.

Alle velgen krijgen bij ons meestal een 3 laags coating  : 1e laag een Epoxy primer grondlaag , 2e een base laag ( kleur laag )  en eventueel een 3e toplaag zoals een hoogglans zijdeglans of matte transparante laag. 

Er is dus een groot kwaliteitssverschil in coatingprocessen , er zijn veel bedrijven die velgen coaten in 1 laag, achteraf is dit niet of nauwelijks te zien, de velgen gaan dan eerder oxideren.

Nieuw ! : Wilt u uw velgen laten herstellen, behandelen ? maar kunt u uw auto niet missen? we hebben voor de meeste auto`s leen velg(en) beschikbaar, u hoeft uw auto dan niet te missen. In geval van geen leenwielen kunt u ervoor kiezen om de auto achter te laten bij ons.( op afspraak )

Poedercoaten kan in de meeste RAL kleuren maar RAL kleuren zijn geen mooie kleuren maar platte non metallic kleuren, niet ideaal voor velgen natuurlijk. Op het moment zijn er ook honderden metallic kleuren mogelijk in poedercoatings, en structuur coatings , en candykleuren, we hebben Boeken vol met kleuren beschikbaar die op speciaal verzoek kunnen worden besteld naar uw smaak. De merken die we gebruiken zijn uitsluitend A merken zoals : Interpon ,van Akzo nobel , Tiger Coatings , Dupont coatings, Jotun Coatings, en speciaal geimporteerde Candy coatings.

Velgen Expert heeft een speciale kleuren pallet samengevoegd om keuzes in kleuren van velgen te vergemakkelijken. Dit zijn de mooiste metallic kleuren die er op dit moment aanwezig zijn en we hebben de beste kleuren eruit geselecteerd.

• Zilver Non Metallic Hoogglans. (meest gebruikt standaard velgen silver )   3 laags
• Zilver Metallic  Hoogglans. (meest gebuikt)   3 laags
• Diep Zwart Ral 9005 Hoogglans, Zijdeglans of Mat.   ( 2 laags standaard op verzoek 3 laags )
• Metallic zwart Hoogglans , Zijdeglans of Mat.   3laags
• Antraciet grijs Licht, Hoogglans, Zijdeglans of Mat.  3 laags
• Antraciet grijs Middel, Hoogglans, Zijdeglans of Mat    3 laags

• Antraciet grijs Donker, Hoogglans, Zijdeglans of Mat.    3 laags
• Wit Ral 9010, 9001, 9003  Hoogglans, Zijdeglans of Mat.   2 of 3 laags
• Nieuw!! Chroom mirror look, Hoogglans. ( look a like Chrome)    3 laags

Diverse Candy colors zijn ook mogelijk in het poedercoaten ( worden meestal gebruikt voor Motorvelgen of kleppendeksels, informeer naar de prijzen hieromtrend,  zie afbeeldingen hieronder:

   

Bij het poedercoaten ondergaan uw velgen 5 behandelingen, hieronder wordt het stap voor stap beschreven :

1. Het allereerste worden uw velgen ontdaan van alle lak, waardoor alle oude laklagen en grondverf loslaten. (chemisch ontlakken)

2. De velgen worden gestraald, met een glasparel korrel, waardoor er een structuur op de kale aluminium velg ontstaat dat de volgende behandeling (epoxylaag) erg goed kan hechten op het gestraalde oppervlak.

3. De velgen worden nu gepoedercoat met een zogenaamde epoxylaag, deze epoxylaag zorgt ervoor dat uw velgen jarenlang niet door oxidatie van aluminium aangetast worden en beschermd blijven, dit is veel beter dan een Primer of Grondverf.

4. Door de epoxy laag is het oppervlak zeer strak en glad geworden zodat nu de base coat kleur erop kan, bv een meest voorkomend Zilver metallic kleur, of een andere kleur.

5. Als laatste wordt de blanke lak gepoederd, wat de velg een glossy of matte resultaat geeft, en beschermt tegen krassen, weersinvloeden, en vuil etc.

Voordelen Poedercoaten t.o.v. Spuitwerk :

 • Krasvast, stootvast en meer laagdikte waardoor sterker.
 • Makkelijker schoonhouden, vuil en remstof hecht nauwelijks.
 • Gaat jarenlang mee, geen kans op oxidatie
 • De velgen worden aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant gecoat.
 • Uw velgen zien en blijven er als nieuw uitzien.
 • Goedkoper in vergelijking met spuitwerk.

Nadelen Poedercoaten t.o.v. spuitwerk :

 • Glansgraad ligt wat lager dan Spuitwerk.
 • Spot repair ivm stoeprandschade soms niet mogelijk, velg moet helemaal opnieuw gecoat worden.
 • Process poedercoaten neemt  +/-  3 – 5  werkdagen in beslag.
 • kleur is meestal niet zoals natlak met een kleurnummer (na) te bestellen in spuit natlak.
 • Naafdeksels (plastic) van velgen kunnen niet mee worden gecoat.

Doe vandaag nog een prijsopgaaf voor het laten poedercoaten van uw velgen via de Contact formulier, upload een paar fotos van uw velgen op indien beschikbaar, en ontvang vrijblijvend een offerte.

Prijzen met betrekking tot poedercoaten van velgen kunt u vinden in onze prijslijst, als er nog vragen zijn mailen via contactformulier of bellen.

Heb je een vraag? Chat met onze klantenservice